Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Faenza är en liten stad i provinsen Ravenna som hör till Emilia-Romagna regionen. Den ligger endast 50 kilometer från Bologna vid foten av de första små Apenniner bergen och staden har ca. 55.000 invånare.

Staden är känd för sin fajanskonst (därav namnet på staden), som blir producerad här och en av de större attraktionerna i staden är det internationella keramik museum. Staden är ursprungligen romersk och redan under renässans tiden, var den en erkänd konststad tack vare keramikkonsten. Här finns det stora möjligheter för att köpa keramik från en av de många keramikbutikerna man finner.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Andra intressanta ställen att besöka i staden är La Cattedrale, en av de högsta renässans katedraler i Emilia-Romagna, Palazzo Milzetti, det mest betydningsfulla neoklassiska palats i regionen, Il Teatro Masini en av de vackraste teater i Italien. När man blir hungrig behöver man inte leta länge eftersom det finns massor av restauranger, pizzerior, barer och glassbutiker. Besök också den botaniska trädgården eller parken Parco Bucci med ett stort antal fågelarter, små sjöar med massor av fisk och naturligtvis ett hav av blommor och växter.

 
 

Rekommendationer till dig

Populärt i Emilia-Romagna

Residence Cleo

Lido degli Estensi

search map