Semester
i Bologna

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll

Världens äldsta universitetsstad

Som i de flesta universitetsstäder finns det mer än bara kloka huvuden och bokhandlare. I Bologna får man lätt dagarna att gå genom promenader runt i det vackra centrum med många små butiker, caféer, restauranger och stämningsfulla torg.

Regional huvudstad

Denna härliga och livliga stad är regional huvudstad i regionen Emilia-Romagna och bär sitt historiska arv bättre än de flesta. Stadens ursprung kan spåras tillbaka till etruskerna som härskade på den italienska halvön från ca. 800 f.Kr. till ca. 200 f.Kr. Senare kom staden under romarna och många lämningar från denna tid är ännu intakta.

Bologna under Medeltiden

Under Medeltiden blev Bologna en självständig stat och tiden därefter slogs stadens mäktigaste herrar om makten. De interna maktkamperna slutade först i början av 1600-talet då staten kom under Påvens styre. Bologna bibehöll dock en del av sin självständighet genom att behålla sitt gamla juridiska sytem, viktigast i detta sammanhang stadens senat samt att man hade en ambassadör i Rom.

Stadens många kyrkor och palats är rika på konst och bidrar till att man får en forståelse för Bolognas kulturella betydning genom tiderna. I detta sammanhang bör nämnas att världens första och därmed äldsta universitet är beläget i detta kulturella centrum. Universitetet är ännu idag ett av Italiens mest prestigefyllda och staden är således idag en levande universitetsstad.

Bologna som semesterstad

Man kan lätt få flera dagar till att gå genom att promenera runt i det vackra och stämningsfulla centrum, med massor av butiker, caféer, restauranger och trevliga platser. Staden har en storlek som gör den väldigt lämpad för en trevlig stadssemester. Den är tillräckligt stor för att man inte ska tråka ut sig men inte större än att man snabbt kan överblicka den och lära känna den.
Tycker man om att besöka en marknad och befinner sig i staden fredag eller lördag bör man lägga turen förbi torget Piazza 8 Agosto där i stort sett allting kan köpas från tidig morgon till kl. 19 om kvällen - året runt.

På stadens huvudtorg, Piazza Maggiore kan man dricka en cappuccino till måttligt pris, trots den centrala belägenheten. Här kan du förnimma historiens vingslag medan du njuter av de trevliga omgivningarna som t.ex. det medeltida Palazzo Comunale, som på andra våningen huserar konstmuseet Museo Morandi.

Dölj texten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populärt i Emilia-Romagna

Residence Cleo

Lido degli Estensi

Residence Cleo ligger vid den lilla hamnen i Lido degli Estensi ca. 600 meter från stranden och ca. 400 meter från stadens trevliga och familjevänliga shopping gata Viale Carducci som kan bet... raktas som stadens centrum. De 37 lägenheterna kan ta upp till 6 personer. De är alla utrustade med aircondition, TV med satellit kanaler (tyska och engelska), safetybox och ett välutrustat kök med diskmaskin, tvättmaskin samt micro. Varje lägenhet har dessutom egen parkering och övertäckt terrass med bord och stolar. Läs mer

Residence Manuela

Riccione

Ifall badsemester och stadsliv står på önskelistan så är Ricione ett upplagt val med sina fina sandstränder. På Residence Manuela bor du med gångavstånd till den fina och barnvänlig sandstranden samt till den livliga huvudgatan Viale Ceccarini.

Villetta Matteoni

Portoverde

Villetta Matteoni ligger i gröna omgivningar ca. 300 meter från den privata stranden och i närheten finns Portoverdes centrum. Lika snabbt som du kan vara en del av den livliga sommarstämningen vid ha... mnen och stranden kan du dra dig tillbaka i lugna omgivningar på uteplatsen till din lägenhet.Läs mer

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk