Semester
i Bologna

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Kort over Italien
Hämtar innehåll
Man kan lätt få flera dagar till att gå genom att promenera runt i det vackra och stämningsfulla centrum, med massor av butiker, caféer, restauranger och trevliga platser.

Denna härliga stad är regional huvudstad i Emilia-Romagna och bär sitt historiska arv bättre än de flesta. Stadens ursprung kan spåras tillbaka till etruskerna som härskade på den italienska halvön från ca. 800 f.Kr. till ca. 200 f.Kr. Senare kom staden under romarna och många lämningar från denna tid är ännu intakta.

Under medeltiden blev Bologna en självständig stat och tiden därefter slogs stadens mäktigaste herrar om makten. De interna maktkamperna slutade först i början av 1600-talet då staten kom under Påvens styre. Bologna bibehöll dock en del av sin självständighet genom att behålla sitt gamla juridiska sytem, viktigast i detta sammanhang stadens senat samt att man hade en ambassadör i Rom.

Stadens många kyrkor och palats är rika på konst och bidrar till att man får en forståelse för Bolognas kulturella betydning genom tiderna. I detta sammanhang bör nämnas att världens första och därmed äldsta universitet är beläget i detta kulturella centrum. Universitetet är ännu idag ett av Italiens mest prestigefyllda och staden är således idag en levande universitetsstad.

Bologna som semesterstad

Man kan lätt få flera dagar till att gå genom att promenera runt i det vackra och stämningsfulla centrum, med massor av butiker, caféer, restauranger och trevliga platser. Staden har en storlek som gör den väldigt lämpad för en trevlig stadssemester. Den är tillräckligt stor för att man inte ska tråka ut sig men inte större än att man snabbt kan överblicka den och lära känna den.
Tycker man om att besöka en marknad och befinner sig i staden fredag eller lördag bör man lägga turen förbi torget Piazza 8 Agosto där i stort sett allting kan köpas från tidig morgon till kl. 19 om kvällen - året runt.

På stadens huvudtorg, Piazza Maggiore kan man dricka en cappuccino till måttligt pris, trots den centrala belägenheten. Här kan du förnimma historiens vingslag medan du njuter av de trevliga omgivningarna som t.ex. det medeltida Palazzo Comunale, som på andra våningen huserar konstmuseet Museo Morandi.

Dölj texten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populärt i Emilia-Romagna

Hotel Gala Riccione

Riccione

Detta stilrena hotell ligger i en av de mer genuina badorterna på Adriaterkusten. Hotel Gala Riccione har tagit sin utgångspunkt i modern design och god smak så ramarna finns för en skön semester på tu man hand.

Hotel Villa Roncuzzi

San Pancrazio di Russi

Hotel Villa Roncuzzi är fullt av personlighet, avantgarde-design och goda ideèr. Här finner man alltid något nytt att utforska. T.ex. blir man aldrig trött på att njuta av den fina trädgården med den ... fina poolen med loungeområde. Hotellet har en elegans utan dess like. Inomhus finner man både reception, loungeområde med baren Agavi och en vinkällare. Läs mer

Villa Mia

Gatteo Mare

Villa Mia ligger på kort avstånd från stranden (ca 200 meter) i närheten av gågatan i Gatto Mare och intill Villamarina i Cesenaticos sydliga del. Lägenheterna är rymliga och fint inredda och är utrus... tade med aircondition, samt gemensam tvättstuga med myntautomat. Det finns även några cyklar till utlåning med principen först till kvarn.Läs mer

Bokning Favoriter0 Inspiration Resmål
SEK Byt valuta Byt språk