Semesterbostad i San Cipriano Picentino i Campania

Villa Rizzo - Masseria della Nocciola

Pris från per pers.
Gratis avbokning
Gäss på morgonvandring
Tillför som favorit
 
Hämtar innehåll

Villa Rizzo - Masseria della Nocciola är ett vackert landställe, som ligger i natrurskön miljö och bara ca 10 km från Salerno centrum och 7 km från motorvägen som går från norr till söder. Det centrala läget gör det lätt att besöka Amalfikusten, naturreservatet Cilento, de grekiska tempel i Paestum eller Napoli, Pompei samt Vesuvius.

Familjen Rizzos genom generationer

Villan byggdes i slutet av 1800-talet och har varit i familjens Rizzos ägo i flera generationer. Från början var det en gård som bestod av en huvudbyggnad samt stall och övriga byggnader fungerade som lager. De nuvarande ägarna Lisa och Gaetano Rizzo har totalrenoverat villan men samtidigt lagt vikten på att bevara känslan att bo på en herrgård på landet. Det erbjuds inkvartering i dubbelrum, junior suiter och lägenhet. Det finns internet-uppkoppling i 7 av rummen.

Trevlig och familjär atmosfär

Signor Rizzo som arbetade som apotekare i Positano på Amalfikusten (ett jobb sonen Roberto nu tagit över) är nu pensionerad och bor med sin fru på familjens lantställe. Detta ger en behaglig familjär atmosvär och man blir väl omhändertagen av både paret, den trofasta personalen och de fina djuren på lantstället som sätter sin prägel på stället.

Mitt i en fruktplantage

Hela området är inhängnat med ingång via en stor järngrind efter en lång uppfart. Man kan åker igenom familjens fruktplantage till parkeringsplatsen och fram till de tre byggnaderna och själva herrgården.

Flera byggnader

I den första byggnaden på vänster sida om parkeringsplatsen, finner man Villa Rizzos kontor och reception på första våningen. Andra våningen är inrett med dubbelrum och junior suiter. På högre sida av uppfarten ligger en röd byggnad, som är inredd i dubbelrum och junior suites. Bakom finner man huvudbyggnaden, som delvis är familjen Rizzos privata hem, men även sällskapsrum med spis och frukostrum med bibliotek. I denna byggnaden finns även enkla rum samt lägenheten med privat ingång via den lilla terrassen där gårdens påfågel ofta ses.

Smakfull restaurang

I huvudbyggnadens vardagsrum ligger den vackert inredda restaurangen. Tills för några år sedan drev familjen själv restaurangen, men den nya kökschefen har som mål att åtminstonde få en stjärna i Michelin guiden inom en snar framtid. Restaurangen är stängd på måndagar samt om det förekommer privata arrangemang. Det är dessutom möjligt att delta i matlagningskurser som arrangeras mot förfrågan.

Sjö med gäss och pool med utsikt

Bakom huvudbyggnaden ligger en liten sjö som är flitigt besökt av vildgäss som man möter över allt på gården. Det finns även en stor pool (krav på badmössa) med underbar utsikt över det vackra området som präglas av berg och många trevliga landsbyar.

Wellness-center

I februari 2009 öppnade Villa Rizzo sitt nya wellnesscenter. Här kan alla över 18 år samt barn från 12 år i föräldrars sällskap kostnadsfritt ta del av träningsfaciliteter och mot betalning använda bastu, spa-möjligheter och få massage.

Villa Rizzo erbjuder inkvartering i dubbelrum, junior suiter och lägenhet.

 

Sök priser och
boka vistelse

När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
 

Liknande ställe

Le Tre Sorelle

Casal Velino, Campania

Hotel Marina Riviera

Amalfi, Campania

Casale Villarena

Nerano, Campania

Rekommendationer till dig

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo, Toscana

Il Cantiere Navale

Marina di Castagneto C., Toscana

Hotel Baia del Sorriso

Castiglioncello, Toscana

Populärt i Campania

search map