Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Positano ligger vackert placerat längs Amalfikusten och är en välkänd destination.

Omkring år 1000 flyttade invånare från Paestum hit då området här gjorde det lättare att försvara sig mot angrepp, på kort tid blev orten en viktig kustby. Tillströmningen av turister som i början uteslutande bestod av adelsfamiljer har långamt vuxit. Speciellt under 1950-talet ökade antalet amerikanska turister nämvärt efter att den amerikanska författaren Johan Steinbeck beskrev sin fascination av staden i det berömda modemagasinet Harper´s Bazaar.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Idag lever detta gamla fiskeläge nästan helt och hållet av turism och konstnärer från hela världen väljer att vistas här i kortare eller längre tid och njuta av den färgrika staden.

Vi rekommenderar att man besöker Santa Maria Assunta kyrkan och den Romerska villan samt de berömda och eleganta ateljèer med de färgsprakande och särpräglande modekläder- à la Moda Positano. Det finns två stränder i staden för att vila sig i solen och för de mer aktiva kan vi rekommendera en vandringstur mellan Positano och Praiano på Gudarnas stig (Sentieri degli dei).

Bor man i Positano har man ett bra utgångsläge för utflykter till t.ex. Napoli, Sorrento och Pompei samt till Amalfikustens andra små städer. Det går bl.a båtar till Salerno, Amalfi, Sorrento och Napoli under högsäsong.

Båtturer finns här:
http://www.metrodelmare.com

 
 

Populärt i Campania

Coltur Suites

Sorrento

Due Relais

Vietri sul Mare

search map