Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ursprungsnamnet var Reghinna Maiori, i kontrast till grannbyn Minori (Reghinna Minori) d vs stora kontra lilla Reghinna och syftar på de två inloppen, en vattenväg skiljer nämligen de två städerna åt. Staden ligger fint, intill vattnet med bergen bakom skuldran och en fin strandpromenad löper längs med staden. I det mysiga lilla centrumet finns de flesta bekvämligheter du behöver för en trivsam vistelse såsom apotek, restauranger, bar/pizzeria och mataffär.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Nytt möter gammalt

Maiori är både en turistort som en fiskeby och det är just denna kombination som lockar många besökare, speciellt under sommarhalvåret. Vid första anblicken ser det ut som om staden grundades under 50-talet, men förklaringen till att många av Maioris byggnader är förhållandevis moderna beror på att det mesta av staden blev bortspolat i ett stort jordskred 1955 och därför är de flesta byggnader just från denna period. Som tur är finns en del bevarat som t ex Santa Maria delle Grazie och klostret San Francesco.

Njut av dina omgivningar

Vackra citronträd och vinrankor - Amalfikusten är världskänt för sin skönhet och de flesta som ännu inte varit här, längtar hit, vilket är förståeligt. En dramatisk kust väntar dig och havet står i fin kontrast till inlandet. Som besökare kan du välja mellan att slappa på stranden, besöka någon av Amalfikustens övriga orter som romantiska Positano och charmerande Amalfi eller ta båten över till Capri. Tycker du om att aktivera dig kan du vandra (finns flera vandringsleder som utgår från Maiori), cykla eller bege dig ut till havs där både trevliga båtturer, dykning och snorkling väntar.

 
 

Populärt i Campania

search map