Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden ligger i vackra, charmiga och gröna omgivningar.

Det området i södra Campania där Casal Velino ligger kallas för Cilento och har ännu inte drabbats av massturismenoch är därför fortfarande ganska orginell och annorlunda.

Den lilla staden ligger ca. 2 km från den härliga sandstranden i Marina di Casalvelino där man också finner en liten hamn och en härlig strandpromenad. Härifrån går det om sommaren båtar till Salerno och ön Capri samt till andra små trevliga kuststäder både norr och söder om Casal Velino.

Området har mycket att erbjuda resenärerna; goda badmöjligheter, ett historiskt och kulturellt utbud, sköna naturupplevelser och ett enkelt men smakfullt kök där områdets egen goda olivolja ingår. Cilento är även känt för dess vita får som man kan se på de flesta bondgårdar. Det är endast 150 kilometer i bil från Napolis flygplats och bland de närmaste tågstationerna kan vi nämna Ascea eller Valdo della Lucania - Castelnuovo. Dock rekommenderar vi att man hyr bil då man smidigare tar sig runt i det sköna området på detta sätt.

Casal Velino är även en utmärkt utgångspunkt för de som gärna gör utflykter på cykel eller vandrar i natursköna omgivningar.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Populärt i Campania

search map