Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Unna dig själv utsikten

Staden är vackert kuperad och kännetäcknet är att de många husen är byggda på klipporna med stigar och trappor som går kors och tvärs.
Vi rekommenderar att man besöker domkyrkan Sant'Andrea och Mulino Rovinato med den mest pittoreska utsiktsplatsen i Amalfi.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Unikt landskap

Amalfikusten är åtskilt från Sorrentokusten av Punta della Campanella. Höga klippor som faller lodrätt ner i havet med små mysiga byar som speglar sig i det klarblå vattnet nedanför. Längs hela kusten ligger eleganta villor med vackra trädgårdar. I detta område förenas den lugna tillvaron med det pulserande nattlivet. Här avlöser den frodiga medelhavsvegetationen och citronplantagerna varandra med branta klippor ut mot havet. Den största staden i området är Sorrento.

Tillbaka över Punta della Campanella (namnet härstammar från de gamla sjörepublikerna) kommer man tillbaka till Amalfikusten. De branta klipporna har blivit omvandlade av den lokala befolkningen som skapat trappor, småvägar, trädgårdar och terrasser. Ett unikt landskap där havet, bergen, lantbruket, turismen, de läckra råvarorna från landet och den smakfulla fisken och skaldjuren blandas i en härlig mix. Här har flera civilisationer (bl.a. greker, romare, araber och normanner) satt sina spår.

Europas vackraste kuststräcka

En tur längs Amalfikusten snirkliga vägar är en helt unik upplevelse, då man är omgiven av skönhet oavsett var man tittar. Några menar att detta är Europas finaste kuststräcka.

 
 

Populärt i Campania

search map