Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gallipolis gamla stadsdel ligger vackert ut mot den Joniska havet och är förbundet med fastlandet via en bro. Staden har grekiskt ursprung och Gallipoli betyder "den vackra staden". Namnet passar bra in på den gamla stadsdelen som häver sig stolt upp över det Joniska havet.

Stadens charm utgörs mycket av närheten till havet men även de många intressanta gator och miljöer som utspelar sig i det historiska centrum. Staden präglas av syditaliensk atmosfär.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

På grund av stadens utsatta placering har den alltid haft en fästning som än idag till vis grad finns kvar och härstammar från Romartiden. I stadens centrum ligger katedralen Sant’Agata från 1630 som är ett imponerande exempel på den barokstil som präglar hela Salento-halvön. Katedralen som är fylld av målningar från 1700-talet är som ett helt konstmuseum.

 
 

Populärt i Apulien

Terrazza sul Mare

Polignano a Mare

search map