Vart vill du resa?
Loading
När vill du resa?
Hur många personer?
 
Vuxna
Barn
Flera sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Cervinia garanterar med sin belägenhet på 2048 meters höjd, snögaranti och god skidåkning. Skidområdet ligger mellan 2048 m. och 3488 m. och på sommaren är där skidåkning på glaciären Plateau Rosa helt upp till 3900 m. höjd. Skidområdet är sammansatt med Zermatt i Schweiz och är ett av dom bästa områden i Europa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Äkta italiensk skidort

Cervinia är inte någon stor skidort men den är trevlig och bjuder på skön atmosfär samt flera supermarket, caféer, fint urval av restauranter i alla prisklasser samt flera pizzerior och även en del barer och diskotek. Med andra ord, allt man behöver under sin skidsemester.

Central och bra skidskola

För flera år sedan var Cervinia känd för att tillhöra den bättre delen av borgarskapet och utmärker sig fortfarande i att man ofta ser de fina italienska damerna promenera en kväll nere på gågatan. Staden anses fortfarande tillhöra en av de finare skidorter i Italien, men trots detta är prisnivån i staden och på berget ganska rimlig. I staden finns en mycket bra skidskola med ett centralt läge i förhållande till staden och pisterna, vilket gör det lätt att ta en paus för lunch eller liknande.

Skidfakta

Cervinia har lokalt omkring 150 -350 km pist och 1 kabin, från vilken man åker ut. Området är bra för nybörjare, medan skidentusiasten hittar rätt element på Zermatt sidan. Notera att du kan köpa liftkort till antingen den ena eller båda sidorna av berget.

Busstransfer eller bil?

Det är enklast att ankomma med bil från Genève och genom Mont Blanc tunneln. Genève är en av de närmaste flygplatserna och därifrån ska man genom Mont Blanc-tunneln. Närmaste flygplats i Italien är Torino (1,5 - 2 timmar i bil) eller Milano (2 - 2,5 timmar i bil). Från Milano finns det även busstransfer.

 
 

Populärt i Aosta

search map